>> Gå till Barberyn Reef Resort  
De omgeving

De architecten geven de volgende reactie op de keuze van de locatie.

“De gekozen locatie is ideaal gesitueerd op een kleine heuvel die uitzicht geeft op zee en geleidelijk afloopt naar het strand. Het heeft een buitengewone uitkijk op de zuidelijke grens. Hotelbezoekers benaderen de top van de locatie die afdaalt naar zee en wordt geflankeerd door twee mooie, groene valleien aan de oost- en westkant.

Er is een afgezonderd strand aan het eind van de oostelijke vallei. Aan de westkant kunnen activiteiten als paalvissen worden gadegeslagen. Ook is dit gedeelte van het strand geschikt voor lopen en joggen.”


De lobby in de avond
Drie architecten hebben bijgedragen aan het ontwerp en de bouw van het Barberyn Beach Resort. Ze hebben nauw samengewerkt met de eigenaren die hier hetzelfde concept als het zusterresort Barberyn Reef wilden uitbouwen. Ze hebben allemaal op hun unieke manier bijgedragen aan het project. Ze hadden ook allemaal een gemeenschappelijk besef dat de grenzen tussen binnen en buiten zo minimaal mogelijk moesten zijn en dat de harmonie tussen het gebouw en de locatie behouden moest blijven. Ze hebben er allemaal voor gezorgd dat de bestaande vegetatie zo weinig mogelijk werd verstoord en dat er waar mogelijk gebruik werd gemaakt van lokaal, natuurlijk materiaal. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning komt tot uiting in de unieke architectuur van het Barberyn Beach Resort.

De hoofdarchitect, meneer Turner Wickramasinghe, geloofde in open ruimtes, strakke lijnen en een overzichtelijke uitstraling.

Laki Senanayake, wiens hand zichtbaar is in de afwerking en interieurs - naast het landschap, wat zijn specialiteit is - geloofde dat de binnen- en buitenkant één behoorden te worden en dat het landschap waar mogelijk vrij moest zijn om het interieur binnen te dringen. Beide architecten waren naaste medewerkers van de beroemde Sri Lankaanse architect Geoffrey Bawa.

De Australische architecten die werden geconsulteerd, Glen Smith Associates, brachten hun liefde voor minimalistische architectuur en interieurs naar het Barberyn Beach Resort.

Het uitgestrekte terrein, de groene vallei en de onbedorven kustlijn creëren een ruimtelijk gevoel waar het leven een pas op de plaats neemt. Hierdoor kan de bezoeker in zich opnemen wat de natuur schenkt.

Stilstaand en bewegend water legt de focus op de watering die veel inheemse vogels en vlinders aantrekt en is ontworpen als een reservoir voor de tuin. In het zwembad met zeewater hebben gasten uitzicht op zee en met zonsondergang kunnen gasten genieten van yoga- en meditatieoefeningen.

Het terrein loopt schuin af naar het strand en de zee. Aan de linkerkant van het terrein is Red Cliff Bay. Hier kunnen gasten op bepaalde tijden zwemmen, afhankelijk van het tij. Aan de rechterkant van het terrein is Palm Beach, waar gasten kunnen wandelen en joggen.



Volgende >


Home | Ayurveda Health Centre | Yoga | Meditation | Accommodation | Facilities | Surrounds | Food & Dining |
Ayurveda Cooking Classes | Short Excursions | Tours | Tourist Attraction | Winter Rates | Summer Rates | Reservation | Inquiry |
Contact us | Gallery | Guest Comments | FAQs | In The Media | Support for the Project | Site Map